fredag den 22. maj 2015

Hvorfor kalorielette sukker erstatninger forårsage vægtstigning over tid

Danske landmænd har brugt kunstige sødemidler i opfedning i slagtesvin. Det blev altid antaget, at den søde smag øger appetitten og dermed kalorieindtagelse. Forskere Dr. Eran Elinav fra Institut for Immunologi og Prof. Eran Segal af Institut for Computer og anvendt matematik på Weizmann Institute udgivet deres resultaterne af test i det videnskabelige tidsskrift "Nature", hvilket tyder på, at de opfedning virkninger af kunstige sødestoffer er meget værre! Kunstige sødestoffer påvirker tarmbakterier  på måder, der bidrager til overvægt og diabetes epidemi.
Prof. Segal: "Resultaterne af vores eksperimenter fremhæve betydningen af ​​skræddersyet medicin og ernæring til vores generelle sundhed. Vi mener, at en integreret analyse af individualiserede 'big data' fra vores genom, microbiome og kostvaner kunne forvandle vores evne til at forstå, hvordan fødevarer og kosttilskud påvirke en persons helbred og risikoen for sygdomme."
Kunstige sødestoffer, selvom de ikke indeholder sukker, ikke desto mindre har en direkte effekt på kroppens evne til at udnytte glucose. Glukose intolerance - generelt menes at opstå, når kroppen ikke kan klare store mængder af sukker i kosten - er det første skridt på vejen til metabolisk syndrom og voksen-debut diabetes.
Jeg undgår sødestoffer!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar